½ pkt saffran à 0,5 g. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Blanda ned cremé fraiche, citronsaft och saffran. ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar. Fick ett Rosévin rekommenderat till detta - Puychéric Syrah Rosé (nr 2209) Ett Franskt vin, som "trots" sitt ursprung fungerade mycket bra tillsammans med både saffran, ärtor och sambal. ½ kg morötter (skalade) 1 dl cremé fraiche 3 cm ingefära (färsk, riven) 3 ägg 1 påse saffran Salt Vitpeppar 1 tsk citronsaft Skala morötterna o skär dem i 3-5 cm bitar
Kryddan är en verklig favorit och den innehåller rosépeppar, saffran, dillfrön, fänkål och vitlök. Jag försöker bli ännu bättre på att ta vara på rester och därför blir det ibland lite udda kombinationer
Fryst morot & grapefrukt & rosepeppar. Rötistekt utegris(lillehem), hummer & saffran. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av