Häll ner pumpafrön (eller mandel) och grönkål i skålen och blanda allt med couscousen. 0,5 dl rostade pumpafrön eller mandel. 0,5 dl rostade pumpafrön eller mandel
Häromdagen köpte jag en fin bit hjortinnanlår hos Limhamns Kött & Vilt. Den smakade gott tillsammans med en palsternackspuré, pepparsås, palsternackschips och friterad salvia
Mandelmüsli. Hacka mandel och pumpakärnor. Lägg ner mandel och pumpakärnor. ½ dl saltrostad mandel. 1 blomkålshuvud, ca 500 g 1 msk Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 citron 1½ dl vatten ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker ½ tsk salt salt och svartpeppar Mandelmüsli. ½ dl svart quinoa 50 g shiitakesvamp ½ dl saltrostad mandel ½ dl pumpakärnor 1 msk Arla® Svenskt Smör
Toppa med finhackad chili, mandel och smaka av med havssalt och citronjuice. 2 msk hel mandel. Rosta mandel i ugn på 150 c tills gyllenbrun, grovhacka. 1 dl flagad mandel. Blanda socker, sirap, grädde och smör koka till 126 C och blanda med mandel och clementinskal. 12 brysselkål 2 msk hel mandel. 1 dl flagad mandel
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Lägg äppeltärningarna i en gryta. Ringla över citronsaften och honungen, lägg i rosmarinen, sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka, rör om då och då
Mixa samman ruccola, mandel, vitlök, olja och ost. 2 dl mandel. Gnid in köttet med kryddor och salt. Grilla därefter hastigt på hög värme tills du fått fin färg runtom
mandel. Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i små tärningar och lägg i en kastrull. Tillsätt muscovadosocker och vatten och koka upp under omrörning