Rosepeppar kesella recept

Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

500 g Arla Köket Kesella® kvarg. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

500 g Arla Köket Kesella® kvarg. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallrökt lax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Färskost

Färskost

Häll alla mejeriprodukter i en kastrull, värm upp allt på relativt låg värme under konstant omrörning
Lax- och löjromstårta

Lax- och löjromstårta

500 g Arla Köket Kesella kvarg. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter

11 såser till kyckling

Såser till ugnsstekt kycklingHASSELNÖTSSÅS4 portioner1 dl kvarg, t ex Kesella½ dl mjölk½ dl finhackade hasselnötter1 pressad vitlöksklyftaBlanda Kesella, mjölk och hasselnötter i en skål och pressa sedan ned vitlöken. 1 dl kvarg, t ex Kesella

10 såser till grönsaker och sallader

HOT CHILI4 portioner1 dl kvarg, t ex Kesella½ dl chilisås1 skalad vitlöksklyftaBlanda Kesella och chilisås i en skål, pressa i vitlöken och rör om noggrant. AVOCADOSÅS4 portioner1 mogen avocado1 dl gräddfil1 dl kvarg, t ex Kesella½ msk pressad citronsalt, pepparSkär avocadon i bitar. 1 dl kvarg, t ex Kesella
Fänkålspaj med chèvre

Fänkålspaj med chèvre

Vill man absolut göra en magrare paj kan en del av smöret bytas ut mot kesella, men bäst resultat blir det med det gamla hederliga smöret i pajdegen
Fredag

Fredag

Vispa grädden och när den är nästan färdig så rör du ner kesellan. 5 tsk grovstött Rosepeppar. 5 dl kesella eller kvarg av något slag

Jordgubbsglass med apelsinsallad

Kör de frysta jordgubbarna med Kesella i en matberedare till en smidig glass. 250 gram kesella 10 %. 1. Börja med salladen

Ostfylld paprika med rosépeppar

Grovriv kyld grönmögelost, blanda med kesellan. 150 g kesella. Skölj och halvera paprikorna, ta ur kärnor och hinnor

Julsill

Blanda majonnäs och kesella i en skål. 1 dl kesella gourmet. Skölj av och låt sillfiléerna rinna av i ett durkslag