Tycker man inte om det ena eller andra så byter man ut eller hoppar över, soltorkade tomater kanske kan vara nåt (inte i vårt kök för då sitter det en pillelisa och petar i maten) och kapris något annat
(Skalad, kokt och tärnad potatis, salladslök, kapris, majonäs, creme fraiche, salt och peppar). När våren står i blom och sommarens alla upptåg ska planeras är exotiskt planka ett alternativ då man vill servera kall mat
Det är egentligen ingen revolutionerande ny idé, det är rosepeppar, grönpeppar, kryddpeppar, svartpeppar och vitpeppar ihopblandat i en enda kvarn, men resultatet är helt fantastiskt
Hacka sardellerna och blanda ner dem tillsammans med oliver och kapris i grytan. KYCKLING MED OLIVER OCH KAPRISA la Caroline Hofberg (Boken Italia amore) 1 stor majskyckling, ca 1 ½ kg (Bjärekyckling - otroligt saftigt och mört kött)2 msk färsk rosmarin3 stora vitlöksklyftor6 svartpepparkorn6 vitpepparkornolivoljarivet skal ifrån 1 citronhavssalt2 dl torrt vin eller vermouth (Noilly Prat)1 burk krossade tomater2 msk tomatpuré1 tsk strösocker3 sardellfiléer1 dl svarta oliver2 msk medelstor kapris1 dl bladpersilja 1
Strö över rödlöken, peppar, salt och kapris. 2 msk kapris. GÖR GÄRNA SÅ HÄR. Fläskfilén. Bind ihop filén med kökssnöre så att den blir rund och fin (som en salami korv)
Blanda i oliver, soltorkade tomater och kapris. 50 gram kapris. 1. Värm ugnen till 125 grader. 2. Blanda yoghurten med vitlök och smaka av med salt och svartpeppar
Kapris och senapssås. Kapris. Lägg lite yoghurt eller Kesella i en skål. Brukar beräkna ca ½ dl/person. Bestäm dig för vilken sås du skall ha och tag sen de ingredienser du vill ha att smaksätta såsen med