Rosepeppar dill recept

Rosépeppar lax med citronsås

Rosépeppar lax med citronsås

Härliga smaker i en varm citronsås med dill. Rör ner dill. ca 2 msk dill. ca 2 msk dill. Rosépeppar ger laxen en kryddig, lite söt och väldigt delikat smak
Kycklinggryta med citron, dill och bacon

Kycklinggryta med citron, dill och bacon

Skär dillen fint och strö över grytan. 1knippe dill. 1dill. 11 kg kycklinglårfilé 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 200 g strimlad bacon schalottenlökar rivet skal av 1 citron Saft av 1,5 citron 2 krm krossad rosépeppar 1 tsk salt 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl crème fraîche knippe dill Garnering skivad citron dillPutsa kycklinglårfiléerna om det behövs
Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Garnera 1 Lyft upp laxen ur lagen, lägg på serveringsfat och garnera med dillkvistar, citron i klyftor, lök från lagen, tunt skivad rödlök och schalottenlök. 2 msk dill, gärna på kvist. 1 msk dill, gärna på kvist
Snabbgravad salmalax med rosépeppar

Snabbgravad salmalax med rosépeppar

rosepepparkorn. Finhacka dill och strö över tillsammans med rosépeppar. dill. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp den på ett stort fat
Lingonsill med dill

Lingonsill med dill

En knippa färsk dill. Skölj sillen och skär den i lagom stora bitar, skiva löken, hacka dillen. Varva lök, sill, dill, lingon och rosépeppar i glasburk, slå sist över den kalla lagen
Laxpatè med rosépeppar och rökt lax

Laxpatè med rosépeppar och rökt lax

En härligt aromatisk laxpaté med ett sting av rosépeppar, chiliflingor, cayennepeppar och dill. Tillsätt ägg, salt, dill och kryddor
Laxpaté  med rosépeppar

Laxpaté med rosépeppar

Garnera med hackad dill. Sätt ugnen på 175 grader. Kör färsk lax, salt, kajennpeppar och äggvitor till en jämn färs i matberedare monterad med kniv
Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Garnera 1 Lyft upp laxen ur lagen, lägg på serveringsfat och garnera med dillkvistar, citron i klyftor, lök från lagen, tunt skivad rödlök och schalottenlök. 2 msk dill, gärna på kvist. 1 msk dill, gärna på kvist
Lingonsill med dill

Lingonsill med dill

En knippa färsk dill. Skölj sillen och skär den i lagom stora bitar, skiva löken, hacka dillen. Varva lök, sill, dill, lingon och rosépeppar i glasburk, slå sist över den kalla lagen
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

5 dl hackad dill. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp