Rosenmunnar recept

Rosenmunnar

Rosenmunnar

100 g smör / margarin. 11 dl socker. 11 stort ägg. 11 tsk vaniljsocker. 1rivet skal av 1/2 citron. 1rivet skal av 1/2 apelsin
Dorothys rosenmunnar

Dorothys rosenmunnar

Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare. Låt degen vila svalt minst en halv timme
Rosenmunnar

Rosenmunnar

Ugn. 200. 1. Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och apelsinskal och- saft. 2. Tillsätt matfett och äggula
Rosenmunnar

Rosenmunnar

Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och apelsinskal och- saft. Tillsätt matfett och äggula

Kakkalas!

Rosenmunnar 50–60 stycken 200 g smör eller margarin 3/4 –1 dl socker 1 dl potatismjöl 3 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver

Petites bouches-en-rose

Små rosenmunnar. Försök att få med syran om kakreceptet testas, för de är ju rätt så söta ändå, dessa små rosenmunnar

Rosenmunnar

1.  Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och apelsinskal och- saft. 2.  Tillsätt matfett och äggula

Schackrutor

Jag råkade tyvärr räkna fel på antalet vita - det skulle vara fyra bitar inte fem, så den femte fick bli rosenmunnar - en kaka med hallonsylt som mormor ofta gjorde när jag var liten