Dagen före (tror jag) fick jag ett par burkar av mammas nykokta sylt och vad passade bättre än att göra en god smörkräm av sylten till mina vaniljmuffins (receptlänk)
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Lägg på en ros i mitten med ätbart lim,ja gjorde min av sp som jag färgade med wilton(rose)färgen och sedan penslade ja lite lätt med ett rosa ätbart shimmer
Om du först färgar sockret rött med lite röd karamellfärg får kakorna en rosa rand runt om. Syltkakor. Lägg en tesked hallonsylt, eller annan röd sylt i gropen
På tårtan jag gjorde hade jag rosad mandel runt. Antingen är det äppelmos i dom som jag inte är så förtjust i eller som alla andra tårtor hallon eller jordgubbssylt
Gröten ska vispas alldeles ljusrosa och puffig. 12 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa). 15 dl vatten 2 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa) 1 dl mannagrynKoka upp vattnet tillsammans med sylten
Lagen får en vackert rosa färg och smakar dessutom av både lime och lök. Samma metod är lämplig att använda sig av när en kokat saft, sylt eller marmelad
Kokar man mos av dessa äpplen blir det rosa. Något som gjort syltandet och saftandet ännu lite roligare än vad det redan var, är de söta etiketterna som jag fick av min snälla man häromdagen