Nu när jag testat att baka några tårtor och varierat mellan att spackla tårtan med grädde och smörkräm så tror jag mig ha kommit på att locket är lättare att få fint när man spacklar tårtan med smörkräm
Den här tårtan gjorde jag till en babyshower, önskade fyllningar var vaniljkräm och hallonmousse, själva tårtan spacklade jag med swiss maräng smörkräm och tårtan är täckt med marsipan
Själva macaronsen valde jag att färga ytterst lite och gjorde smörkrämen mer rosa. På Novas kalas ville jag göra macarons,för att göra det så enkelt som möjligt valde jag att göra vaniljmacarons som jag färgade rosa för att det skulle hända något
De blev över förväntan dock tycker jag, både i utseende (gjorde dem dock hälften av storlek mot vad förpackningen tyckte, vilket även tog bort 5 minuter från ugnstiden märkte jag) och smak (la till pressad citron i smörkrämen för att de inte skulle bli allt för sliskiga)
Dagen före (tror jag) fick jag ett par burkar av mammas nykokta sylt och vad passade bättre än att göra en god smörkräm av sylten till mina vaniljmuffins (receptlänk)
Doften "Solmogna Hallon" och en rosa tofs kändes som en bra början och resulterade i en rosa regnbågstårta med vanilj och hallonsmörkräm som täcks av ett lager sörsyrlig yoghurtgrädde och färska hallon
Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Jag valde att fästa chokladpinnar runt tårtan, strössla med rosa glittrande strössel på toppen, spritsa grädde i kanten och dekorera med jordgubbar i mitten av tårtan
Rosorna spritsade jag med spritsbar ganache och även lite smörkräm i samma spritspåse. Smörkrämen gjorde jag med 100g smör och ca 2dl florsocker + 1 msk vaniljsocker som vispades ihop och färgades in med lite rosa gele färg