* Mosa resten av gulan med sherry, chilipulver och tomatpuré (hit kan du förbereda före)* Precis vid servering, smaka av båda med salt och peppar, vispa grädden och blanda ned i respektive röra för att få en fluffig konsistens
Stek köttet i ugn 150- 175 grader med termometer till 63° (lägre om du vill ha rosa) Skiva köttet tunt när det kallnat och lägg upp på fat. 1/2 citron, saft och skal 1/2 dl sherry 2 msk olivolja 2 mskflytande honung fint skivade rädisor, salladslök eller purjo salt och peppar hackade färska örter (salvia, basilika, timjan, persilja. 1/2 dl sherry
"Rosa sås". 1 dl sherry eller madeira. 1 dl sherry eller madeira. När iskylan håller landet i ett järngrepp känns det rätt att hålla sig inomhus i värmen
Öka värmen, lägg i räkor och paprikastrimlor och fräs under omrörning i cirka 3 minuter tills räkorna blivit rosa och nästan är genomstekta. 3 msk sherry eller torrt vitt vin
För de såsberoende rekommenderar jag att vispa ihop skyn med en skvätt grädde och sherry. Själv anser jag 58° vara lagom – då blir lammet ljust rosa i färgen
Häll på de krossade tomaterna, olivoljan och sherry. Illstorpsstek1 lammstek2-3 msk flytande honung1 burk krossade tomater1 dl olivolja½ dl sherry2 vitlöksklyftor3 kvistar färsk rosmarin3 msk smörsvartpeppar och salt2-3 dl gräddeLägg steken på kraftigt ugnsfolie på en braspanna. 60-70 grader ger en rosa stek, 75-80 ger ett genomstekt kött
rosa karamellfärg. De sköra, parfymsöta små liven får mig alltid att tänka på excentriska tepartyn i brittiska trädgårdar med massor av vita spetsar och kristallglas och sherry
Rosagrumlig. Rosa. 32860 Sherry Monster Stout. 32860 Sherry Monster Stout. Småskaligt och lokalt 3 April på Systembolaget har provats och innehåller många bra produkter och det blev hela sex stycken sexor