Romtryffel recept

Romtryffel

Romtryffel

Gör en form med måtten 15x24cm av bakplåtspapper innan ni börjar med nånting annat. Smält chokladen över vattenbad
Romtryffel

Romtryffel

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält
Choklad med smak av jul

Choklad med smak av jul

Romtryffel med valnötter. Romtryffel. Chokladtryffel i kakao. 250 g Mörk choklad av god kvalitet (Ta en choklad du tycker om och har ca 65-70 % kakaohalt)
Romtryffel

Romtryffel

Hacka chokladen. Koka upp grädden och drag den av värmen. Tillsätt choklad, smör och rom. Rör det hela slätt

Romtryffel

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält
Mint- och romtryffel

Mint- och romtryffel

De här tryfflarna har ganska stark choklad- och romsmak, så särskilt barnvänliga är de inte. Uteslut rommen om du vill servera dem till de små

Tryfflar med och utan smak

Romtryffel rullad i rörsocker. Varning för långt inlägg. Om ni inte orkar läsa så titta på bilderna och inspireras

POSTKAKAN

För att knyta ihop det hela har den chokladtäckta kanter och en fyllning av romtryffel. Jag har i samarbete med postkakan fått testa deras tårtkakor

Fylld romtryffel

Hacka russinen och blanda alla ingredienserna till fyllningen. Det kan eventuellt göras i en matberedare

Romtryffel

Dela på vaniljstången och pilla ut fröna. Lägg frön, grädde och honung i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål

Romtryffel med chili

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta

Lyx trådrullar med romtryffel

Romtryffel. Romtryffel. Koka upp grädde och honung. Hacka chokladen och häll den sedan i grädden och rör tills den har smält

Drömtårta med romtryffel

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chokladen till fyllningen ganska fint. Koka upp vispgrädden och smöret i en liten kastrull

Grädde- och romtryffel

Lägg chokladen i en liten kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt och rör om hela tiden tills chokladen har smält och blandningen är tjock

Moma´s chocolate deluxe

Choklad- och romtryffel. Börja med tryffeln, för den tar 2-3 timmar att stelna. Blanda grädde och socker i en kastrull och koka upp