Ej mineralsaltSås till Basilika & vitlöksgravad strömming0,75dl Majonnäs2,5dl Turkisk yoghurt1msk Öl, ljus lager1msk Olivolja4st Vitlöksklyftor, pressade12st Basilikablad, (modell större) finhackade eller mortlade, beräkna ½ köpt kruka som finns i de flesta livsmedelsbutikerEv. Till romsåsen så blandar du inte i den rommen du väljer dag 1, tillsätt alltid den precis innan serveringen och rör då inte så mycket i såsen. 4st Vitlöks
Till den åt vi hemmagjord romsås och smörslungad sparris. Hacka chili och vitlök. Romsås. 3 vitlöksklyftor. 3 vitlöksklyftor 2 msk frysta provencale kryddor
Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen
Romsås. Vitlökssås. Hacka vitlöken fint. 2 vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja. *Det här är en del av mitt samarbete under sommaren med Oatly*
Jag gjorde Ostpanerad rödspätta med romsås och vinägersallad. Bryn sedan hackad lök, vitlök och champinjoner i stekpanna med olivolja och häll sedan över i samma gryta
Och sedan en romsås från charkdisken på det, perfekt kombo det där. Till torskryggen serverade vi stekta sojabönor med ärtor och krossad potatis med vitlök
Servera spetten med romsås (blanda gräddfil med stenbitsrom, lite majonnäs, salt och peppar). Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor