Ett lite mer påkostat vin tycker jag kräver ett lite mer omsorgsfullt dukat bord. Romsås. Inspiration till middagen fick jag hos den trevliga bloggen Tildas kök och vin
Vintips. Här ugnsbakar vi den och serverar med färskpotatis, romsås och sparris. Romsås. Servera rödingfiléerna med kokt färskpotatis, romsåsen och någon god grönsak, t ex sparris
Matmuffins med rökt lax och romsås. Romsås. Vi har sedan tidigare ett annat recept på matmuffins med lax och citronsås istället för romsås, dock utan västerbottensost i degen, om du föredrar det
Gör sedan romsåsen. Pressa sedan över den halvan med lime som finns kvar, krydda med salt och vitpeppar och servera sedan avokadosalladen med laxen, romsås och kokt ris med glutenfri soja (alternativt blomkålsris)
1 msk vitt vin. Skölj strömmingen. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna, täck över, ställ i kylskåp och låt dem ligga över natten, tills fiskköttet är vitt och fast
Laxpaj med romsås. Romsås. 1 flaska mousserande vin. 1 flaska mousserande vin. Här kommer några tips på drinkar, bufféinspo och efterrätter till midsommar
En romsås serverades till patén, mums. Det röda vinet som vindrickarna fick smaka för första gången var allas vår Per Morbergs bidrag till sortimentet på gröna lyktan
"Laxen är även väldigt god tillsammans med kokt färskpotatis, romsås och en härlig grönsallad. Koka sedan upp fiskfonden tillsammans med vinet, vitpepparn och lagerbladen, krydda över laxen med örtsaltet och den krossade rosépepparn
Antingen romsås med dill och vin eller den klassiska kombon smält smör och riven pepparrot. Under tiden sippar man på ett litet glas vitt vin – eller fixar tillbehören
-) kokt potatis slungad i färska örter och en romsås. Jag hade hittat ett mousserat rosévin bland det tillfälliga sortimenten på gröna skylten som vi testade
Portionsbitar av laxfilé blir så vansinnigt goda att panera med västerbottenost och servera med en romsås, en av våra absoluta favoriter och hur lätt som helst att laga till
Min lax paj med Romsås. Häll på vin eller vinäger och låt koka in i svampen. 1/2 dl vitt vin eller 1 tsk äppelcidervinäger. 1/2 dl vitt vin eller 1 tsk äppelcidervinäger
Pappa hade köpt varmrökt lax och till dessa två åt vi romsås. Före maten drack lite mousserat vin, en crémant som jag tyckte var väldigt god och prisvärd