Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen
Romsåsmedkräftstjärtar. I en burk fanns det en klick romsås från en annan fiskmiddag (ja, vi är tokiga i fisk), i en burk hittade vi kräftstjärtarna, några gröna ärtor i en och i en annan låg salladen vi hade haft kvällen innan
Pappa hade köpt varmrökt lax och till dessa två åt vi romsås. Många tycker att påskbufféerna påminner mycket om julbordets rätter, men jag håller bara med till viss del
I originalet är det hälften kräftstjärtar och godast är det om gulan inte är helt hårdkokt. Quinoasallad med avocado, räkor och romsås – Sallad av quinoa med sockerärtor, gröna ärtor, krispig sallad, lite rödlök samt syrlig av citrin och kryddad med färsk dill serverad med kokt ägg, avocado, en hög räkor samt romsås
Sila av kräftstjärtarna och pressa ur vätskan. En mycket trevlig kväll blev det igår med god mat och dryck, mycket prat, och lekande barn tills två av dem däckade i ett rum och våra två kom och satt hos oss i soffan en stund innan vi cyklade hemåt
om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax medromsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd
Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen. Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado