Vispa samman äggen med kesella, grädde, pressad vitlök, hackad gräslök, salt och peppar. 2 dl kesella. Gör pajdegen och förgrädda den (se separat recept)
De har också en grym romsås men den fick jag hoppa över nu när jag dietar så jag gjorde en egen sås på kesella, röd lök, dill, citron, stenbitsrom, salt & peppar
Någon gång gör jag en romsås på samma sätt, lite mindre dill bara och utan gräslök. Jag brukar göra ett vanligt pajskal och använder gärna kesella istället för smör för att det ska bli mindre fett
Till varmrätt bjöds det på varmrökt lax, kall romsås, kokt potatis och sallad. 2,5 dl siktat dinkelmjöl 75 g smör, tärnat, kylskåpskallt 0,75 dl kesella Mixa mjöl och smör i matberedara och rör ihop med kesella. 0,75 dl kesella
om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax med romsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd