Vi bjöd på en härlig påsklunch bestående av morotslax (se här), kokt potatis, kokta ägg samt den här supergoda vegetariska varianten av romsås, gjord på caviart istället för ishavsrom
Quinoasallad med avocado, räkor och romsås – Sallad av quinoa med sockerärtor, gröna ärtor, krispig sallad, lite rödlök samt syrlig av citrin och kryddad med färsk dill serverad med kokt ägg, avocado, en hög räkor samt romsås
I helgen lagade vi en snabbgravad halstrad röding med romsås. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port2 rödingfiléer med skinnet kvar1/2 dl salt1 dl socker1/2 tsk vitpepparDillSmör att steka i½ dl gräddfil½ dl creme fraiche1 burk röd caviar, ishavsrom eller löjrom½ finhackad shalottenlökSalt och pepparBlanda salt, socker, peppar och dill. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port
vändstek den men skinnet ner i 7 - 8 minuter Servera med potatismos och en god romsås ( crème fraiche + ishavsrom / laxrom, dill , salt och peppar , några droppar citron eller lime )
Rör under tiden ihop ingredienserna till romsåsen. Romsås. 100 g ishavsrom. Gör pajdegen. Finfördela smöret i mjölet tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg