Rör ihop romsås (se nedan). Romsås1. färska grönsaker, i bitar (t ex 1 färsk broccoli i bitar, 1 knippe morötter i bitar, 1 fänkål, en näve sockerärtor, rädisor)
Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkål och röd paprika. Ibland försöker jag vara lite ”Wild and Cracy” genom att servera något annat typ romsås
I helgen lagade vi en snabbgravad halstrad röding med romsås. Koka tills fänkålen blir lite mjuk. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port2 rödingfiléer med skinnet kvar1/2 dl salt1 dl socker1/2 tsk vitpepparDillSmör att steka i½ dl gräddfil½ dl creme fraiche1 burk röd caviar, ishavsrom eller löjrom½ finhackad shalottenlökSalt och pepparBlanda salt, socker, peppar och dill. Het pastasås med röding (1 port)1 liten shalottenlök, finhackad¼ färsk fänkål, skivadLite smör2 dl fiskbuljong½ dl vin1 dl creme fraicheLite idealmjöl för redning1 tsk tomatpuréNågra stänk tabascoSalt och pepparKokt kött från rödingrensFräs lök och fänkål i smör. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port
om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax med romsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd
Servera torsken med potatisbakelsen, romsås, fänkålssalladen, pepparroten och citronklyftor. Romsås. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel
Servera med romsåsen som du blandar av, crème fraiche, rom, hackad rödlök och pressad vitlök. grönsaker efter säsong och smak (körsbärstomater, ärtor, bönor, sparris, fänkål, morötter, lök…)