I år testade jag dock en ny variant, där man blandar kondenserad mjölk med den smälta chokladen. Som hos många andra har Rockyroad-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss
Bred ut allt i en form med bakplåtspapper, ställ in i kylen och låt stelna. Här har vi haft en riktig pysselkväll, dekorerat pepparkakshus samt gjort årets första smarriga julgodis, RockyRoad, som blev så gott (var ju tvungen att smaka på en
200 g mjölkchoklad. Olja in en mindre långpanna (20x30 cm). Grovdela Dumlekolorna, ställ åt sidan. Värm kondenserad mjölk i ett vattenbad (gärna i en rejäl rostfri bunke)
Klä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. 200 g mjölkchoklad. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk
Rockyroadsmed jordnötter i all ära, men det funkar även lika bra med digestivekex. Gott tycker jag, men för familjens mindre medlemmar är det inte ett alternativ
Lägg chokladsmeten på en plåt med bakplåtspapper & tryck försiktigt ut den med en sked. Första gången jag gjort rockyroad fudge & om jag får säga det själv så blev resultatet alldeles lysande
Dela Dumlen i två delar och blanda i en bunke med de övriga ingredienserna förutom chokladen. Jag älskar mjölkchoklad och använder oftast Marabou men ibland har jag gjort den på riktigt god mörk choklad som Valrhona
Rockyroad fudgeHacka choklad och smält den tillsammans med kondenserad mjölk i ett vattenbad. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper ( jag hade en avlång limpform)och låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar
Börja med att blanda nötterna, gojibären, och rispuffar i en skål. När chokladen är smält, häll ned den i skålen med de andra ingredienserna och blanda