Fick ett bra tips av min svärmor på att göra en riktigt god paj med rivensquash/zucchini i. Eftersom jag hade squash hemma passade jag på att testa den här pajen i helgen
Grovriv squashen och fördela över filéerna. Vit fisk med rivensquash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer). 3 dl grovrivensquash (ca 1/2 st). 3 dl grovrivensquash (ca 1/2 st)
Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. 2 st squash
Dela squashen på längden. Tillsätt lökröran och squashköttet. 2 st squash. 12 st squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn. 1Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg
Pensla insidan på squashen med olja och strö över flingsalt. Fräs squash, svamp och tomater på medelvärme i en stekpanna med olja på tills svampen får färg
Fräs squash och vitlök i smör i en stekpanna. 4 portknappt 1 kg squash, både gul och grön2 st vitlöksklyftor2½ dl matlagningsgrädde½ dl färsk timjan, grovt hackad1-2 dl riven parmesanostSalt och pepparSkär squashen i skivor och sedan i bitar. 1 kg squash. 1-2 dl riven parmesanost