Blanda sedan en marinad av risvin, salt, vitpeppar, chili, vitlök, olja, soja, socker och ingefära. Rör ihop risvinäger, socker, soja, risvin, sweetchili och sesamolja i en skål
2 msk risvin (alt. Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter
2 msk sherryvinäger (skulle varit torr sherry eller risvin). Sitter och tittar på lite gamla avsnitt av Kinas mat och som vanligt blir jag otroligt sugen på att laga maten som visas i programmet
Ett exempel är risvin. I många kinesiska rätter ingår det risvin (mirin) eller shaoxing-vin. Risvinet bidrar dels med sin egen arom, men har även funtionen att ta fram smaken i de andra ingredienserna
1 msk risvin, 1 msk sesamolja, 1 msk japansk soja, ½. - Läs hela inlägget här 1 msk risvin. Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma