Risvin recept

Friterad fisk - en barnfavorit

Friterad fisk - en barnfavorit

1 msk risvin eller torr sherry eller konjak. 1 msk risvin eller torr sherry eller konjak. En favorit i repris
Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

1 dl risvin. 1 dl risvinäger. 3 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 2 morötter 1 gul paprika 2 tomater 0,5 färsk ananas 5 msk farinsocker 1 dl risvin 1 dl risvinäger 0,5 dl japansk soja 600 g kycklinglårfilé 1 msk tamarindpasta 1 msk honung svartpeppar salt ris, till servering
Chinese orange chicken stir-fry

Chinese orange chicken stir-fry

Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. 2 msk kinesiskt risvin eller sherry. Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet
Biff sichuan med snabbwokade grönsaker | Recept från Köket.se

Biff sichuan med snabbwokade grönsaker | Recept från Köket.se

2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger. 3 msk risvin eller torr sherry. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Schezuan biff

Schezuan biff

3 msk kinesisk svart vinäger (eller risvinäger). 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry. 3 msk kinesisk svart vinäger (eller risvinäger). 2 msk kinesiskt risvin eller sake eller torr sherry
Chinese Mongolian beef

Chinese Mongolian beef

1msk kinesiskt risvin. 2msk kinesiskt risvin. Ännu en kinesisk maträtt som smakar himmelskt och som är ganska lätt att tillaga
Asiatisk biffsallad med nudlar och vitlökssås

Asiatisk biffsallad med nudlar och vitlökssås

Blanda sedan en marinad av risvin, salt, vitpeppar, chili, vitlök, olja, soja, socker och ingefära. Rör ihop risvinäger, socker, soja, risvin, sweetchili och sesamolja i en skål
Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Yuanyuans rödkokta sidfläsk

Tillsätt kinesiskt risvin, socker och buljongtärning under fortsatt omrörning. 5 kinesiskt risvin. Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar
Rödbräserat fläsk

Rödbräserat fläsk

2 msk risvin (alt. Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter
Kung Pao-kyckling

Kung Pao-kyckling

Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado). 3 tsk Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado). 2 tsk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
Teriyakisås Teriyakimarinad

Teriyakisås Teriyakimarinad

risvin i en kastrull och koka upp under omrörning. 0,5 dl mirin, japanskt risvin (valfritt ersätt med soja)
Rödkokt sidfläsk

Rödkokt sidfläsk

2 msk sherryvinäger (skulle varit torr sherry eller risvin). Sitter och tittar på lite gamla avsnitt av Kinas mat och som vanligt blir jag otroligt sugen på att laga maten som visas i programmet
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet. och svålen, det förbättrar smaken. Gillar du inte dessa delar så kan du ta bort
Drunken noodles (phat khi mao)

Drunken noodles (phat khi mao)

Varför nudlarna anses vara berusade är lite oklart, men det kan ha att göra med att risvin ingår i receptet
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Ett exempel är risvin. I många kinesiska rätter ingår det risvin (mirin) eller shaoxing-vin. Risvinet bidrar dels med sin egen arom, men har även funtionen att ta fram smaken i de andra ingredienserna
Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt

2 msk risvin eller sherry. Hacka 2 salladslökar och blanda ihop med vitlök, olja, risvin, soja och socker till en marinad. 2 msk risvin eller sherry
Kung pao chicken

Kung pao chicken

1 msk risvin, 1 msk sesamolja, 1 msk japansk soja, ½. - Läs hela inlägget här 1 msk risvin. Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma