Varför äter man mer eller mindre samma frukost dag ut och dag in. Här är något nytt värt att prova, fungerar lika bra en varm dag bakfull i Laos, som frusen söndagsmorgon i Sverige
Det blev rissoppa, och ärligt talat, filippinsk rissoppa slår denna med hästlängder. . För länge sedan såg jag en märklig rot i en liten låda på grönsaksavdelningen på Coop
Och det var jättetrevligt, man bor i en söt liten trädgård där det finns åtta små bungalows, framför bungalowsen ligger restaurangen precis vid havet och hade man tur vid frukosten fick man den platsen där man kunde sitta och äta sin rissoppa och titta ut över havet
I bland annat Thailand och Malaysia är rissoppa ett ständigt återkommande inslag, ofta serveras den som frukost tillsammans med andra hyfsat matiga inslag (stekta grönsaker, tofu m
I år en söt och mild rissoppa. Li zi zhou - Rissoppa med kastanj. zhou - rissoppa. Jag brukar bara orka göra något med kastanjer en eller två gånger varje höst
Rissoppa, sallad och lite frukt. Tzayspett på en bädd av wokgrönsaker i kokosmjölk. Tzaybitar, en rasande fiffig uppfinning av buddhistiska munkar i Thailand, är ju väldigt populärt hos oss som gärna äter vegetariskt (och extra mycket hos veganerna, då de är ägg och mjölkfria)
Vind, regn, blask och ibland lite snö…. under dessa kalla dagarna behövs det något varmt till middag för att hjälpa oss att hålla kroppstemperaturen