Risplättar recept

Pappas Risplättar

Pappas Risplättar

Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna

Risplättar med falukorv

Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida
Risplättar på rester

Risplättar på rester

Ris kan vara svårt att beräkna, eller så har du fått förmycket med dig hem efter take-away middagen, och får du över just ris efter nästa middag tipsar vi här om mumsiga risplättar som lätt röres ihop
Risplättar

Risplättar

Här vabbas det fortfarande och även jag har. dragit på mig en förkylning. Eftersom barnen ändå är någorlunda pigga
Risplättar med salt kolasås

Risplättar med salt kolasås

Risplättar 1. Risplättar4 ägg4 dl nötmjölk2,5 dl rismjöl1 tsk bakpulver1 krm tsk salt1 tsk äkta vaniljpulverKokosolja eller smör att steka i
Kokos- och risplättar

Kokos- och risplättar

Halvsuddig mobilbild. I vår allergifamilj går det sällan att följa ett recept rakt av om alla ska kunna äta det
Välj färg

Välj färg

Risplättar. Säsongsgrönsaker OCH tillagade på nolltid OCH GILLADES av hela familjen. Inklusive lekkompis som först tittade skeptiskt på sin bästa vän som med god aptit skedade in sin gyllene soppa och mellan tuggorna på ett litet för igenkännande vis säger "ät din soppa nu, den är jättegod, annars får vi ingen efterrätt"
Risplättar

Risplättar

-) Risplättar. -)Nästa test blir att testa om stekta risplättar "håller" för att frysas. Nästa test blir att testa om stekta risplättar "håller" för att frysas
Risplättar med falukorv

Risplättar med falukorv

Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida
Risplättar

Risplättar

Jag inspirerades av ett recept på risplättar med majs som jag gjorde efter att jag hade fått kokt ris över från en tidigare måltid
Risplättar

Risplättar

Om du ofta får ris över från middagen så är detta recept perfekt att göra en måltid av resterna. De är jätteenkla att göra och passar utmärkt med så väl salta som söta tillbehör, sidfläsk, sylt, kesella

Risplättar

Blanda ris och mjöl i en bunke. Rör runt så riset ej bildar klimpar. Blanda ner ägg och mjölk, lite i taget

Risplättar med böckling

Vispa samman äggen med vatten, mjöl och grädde till en klumpfri smet, tillsätt ris, gräslök och salt

Spanska risplättar

Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken tills den är mjuk

Risplättar

Rör ihop risgrynsgröten med ägg, vetemjöl och vaniljsocker till en tjock smet. Grädda stora plättar i smör i en stekpanna

Kokos och risplättar

Vispa rismjöl, salt, ägg och kokosmjölk till en smet. Låt vila 15 minuter. Stek plättarna i rapsolja i en plättlagg på båda sidor tills de fått fin färg