Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanliga matbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här. 4 dl risottoris
4 dl risottoris. Så här gör du. Skär champinjonerna i tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Stek champinjoner och vitlök sakta i hälften av olivoljan
4 dl risottoris. 4 dl risottoris. Mer svamp. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
4 dl paellaris eller risottoris. Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
2 ½ dl avorioris (eller annat risottoris). 2 ½ dl avorioris (eller annat risottoris). Med tanke på att jag bott i Milano i mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiska specialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiska milanesiska rätter alls under dessa år
risottoris, t ex arborio. 2 personer Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
5 dl risottoris (Arborio och/eller Carnaroli). 5 dl risottoris (Arborio och/eller Carnaroli). En av de riktiga grundpelarna i matlagning av den lite finare skolan är risotton, förutom att vara ett sant prov på kockens kunskap och färdigheter ger tillagningssättet (där man kokar riset i vin och buljong) också möjlighet att absorbera och sedan bära smaker på ett fantastiskt sätt
- 4 deciliter risottoris. 4 deciliter risottoris. Hittade brieost till kort-datum-pris (bästa, bästa. ) häromdagen, så passade på att göra denna rätt till lunch en dag när jag ändå var ledig från skolan
4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare