Risotto är en sådan där rätt som ofta tycks spöka för deltagare i olika matlagningsprogram. Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Använd händerna och riv mozzarellan i bitar. Risotto. Ringla över peston och garnera varje tallrik med en mozzarella och en nypa pinjenötter, plus några basilikablad
Blanda i köttfärssåsen, ägg, parmesanost och mozzarella. 250 g mozzarella, skuren i tärningar. 400 g köttfärs 200 g champinjon 1 gul lök, hackad 1 vitlök, hackad 1 peperoncino 400 g passerade tomater 4 dl arborioris 1 schalottenlök 1 dl vitt vin ca 1,2-1,4 l grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning) 2 ägg 1 dl parmesanost, färskriven 250 g mozzarella, skuren i tärningar ströbröd smör olivolja salt svartpeppar bakplåtspapper
Det är inte så dumt att röra ner lite färsk mozzarella ifall man inte har så mycket parmesan hemma. Alldeles kolsvart, lätt klibbig, och liksom segmjuk i konsistensen är den hur god som helst att äta rakt upp och ner, men som ett tips på förpackningen så stod det även risotto, så det fick bli en sådan idag
Risotton blev fläckvis oerhört krämig tack vare mozzarellaosten som revs i bitar och tillsattes mot slutet och som om det inte var nog med mozzarellan så rördes även riven parmesanost ner
Till vår fläskfilé åt vi risotto, en helt vanlig sådan som vi smaksatte med en smula rosmarin, och så hade vi en klick vitlöksröra som också dök upp som ett kylskåpsfynd
I går gjorde jag en risotto med mozzarella som proteinkälla och det blev verkligen smaskigt. Via en risotto får du massor av grönsaker och spännande smaker som kummin och gurkmeja
Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar – dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar