Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, med svamp och saffran
Späd kontinuerligt med buljong och blanda ner svampen efter halva koktiden. Blanda i ris och saffran, höj värmen, tillsätt vinet och rör om tills det mesta av vinet ångat bort
Kan naturligtvis blandas med allt möjligt såsom saffran och räkor. Jag vill inspirera alla mina läsare prova en ofta bortglömd men delikat och lättlagad maträtt, äkta risotto
3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 5 g saffran
(Gör man saffransrisotto är det dags att tillsätta saffran här. Igår gjorde vi risottomed blancherad broccoli, blomkål och gröna ärtor, västerbottensost och persilja