Smaka av medpeston och servera direkt. Låt vätskan koka in efter varje gång och fortsätt späda med buljong tills riset har blivit krämigt och är lätt al dente
Risottomedpesto, basilikaskum och ett parmesanchips. Det gör att risotto fungerar lika bra som förrätt eller som tillbehör till en huvudrätt och den passar som vegetarisk, med kött, fågel eller fisk
Ända sedan jag gjorde vardagslyxiga pastan medtomatpesto så har jag haft i huvudet att den där irriterande slatten som blev kvar i burken borde bli underbar som smaksättare i en risotto
Stöt sönder vitlöksklyftan och pinjenötterna i två deciliter olivolja i en mortel (om du inte har en mortel kan du blanda ihop ingredienserna i en mixer eller med en stavmixer, men glöm inte att pesto betyder stöta och smaken blir lite annorlunda i en mixer)
Servera kalkonfilén med en krämig risotto och örtskyn. Gör en ficka i varje filé och fyll medpesto. Krydda med salt och peppar och linda baconet runt om
i en risotto eller att blanda kokt pasta med utan något annat än lite (eller mycket) parmesan. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Det fiskades skaldjur, revs parmesan, åktes gondol, lagades risotto och pesto. Sofia höjde röster för risotto som för övrigt är typiskt venetianskt, men dagen till ära fann jag oxfilé i närbutiken