Det blev lite svampochpurjolök över som jag använde i frukostäggen idag. Blanda ner osten så att den smälter och gör det där sista för risotton - att den blir riktigt krämig
Mumsigt, kladdigt, och lagom onyttigt och extra gott med ett glas rödtjut, mums fillibabba. Slå på risen ochrosta riset så att det blir glansigt och nästan genomskinligt
När kornen är färdiga ska det finnas lite vätska kvar – som i en risotto. Rör ner den rivna osten. Ugnsbakad lök får en mild och lite söt smak som funkar utmärkt tillsammans med ett par droppar röd balsamvinäger
Men det krävs ju ett jäkla rörande i den där risotton för att den ska få rätt krämighet och det engagemanget kan jag faktiskt inte riktigt lägga på maten vissa dagar
3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 25 g torkad karljohansvamp. 3 msk svampfond. 1 gul lök. 100 g riven lagrad ost. 1 dl riven parmesanost
Vänd ned den mjölkfria parmesanostenoch smaka av risottonmed salt och peppar. Istället för parmesanost så använder jag den mjölkfria hårdosten från Violife och den är riktigt bra