Risotto med ost svamp och lök recept

Risotto med kantareller och svamp

Risotto med kantareller och svamp

När risotton kokat klart är det bara att hälla i svampenoch riven ost. • Riven ost av trevlig smak. Stek sedan riset en stund tillsammans medlöken
Risotto med svamp, bacon och timjan

Risotto med svamp, bacon och timjan

Rör ner den rivna osten strax innan servering och. Fräs lökenochvitlöken i traktörpannan med olja. Finhacka en lökoch en vitlöksklyfta
Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Det blev lite svampochpurjolök över som jag använde i frukostäggen idag. Blanda ner osten så att den smälter och gör det där sista för risotton - att den blir riktigt krämig
Svamp risotto

Svamp risotto

Mumsigt, kladdigt, och lagom onyttigt och extra gott med ett glas rödtjut, mums fillibabba. Slå på risen ochrosta riset så att det blir glansigt och nästan genomskinligt
Ugnsbakad lök med kornotto & stekt svamp

Ugnsbakad lök med kornotto & stekt svamp

När kornen är färdiga ska det finnas lite vätska kvar – som i en risotto. Rör ner den rivna osten. Ugnsbakad lök får en mild och lite söt smak som funkar utmärkt tillsammans med ett par droppar röd balsamvinäger
Snabb och krämig svamprisoniotto

Snabb och krämig svamprisoniotto

Men det krävs ju ett jäkla rörande i den där risotton för att den ska få rätt krämighet och det engagemanget kan jag faktiskt inte riktigt lägga på maten vissa dagar
Risotto con funghi

Risotto con funghi

Blanda i smör, ostoch parmesan och servera den härligt krämiga risottonmed lite extra riven parmesanost på toppen
Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 25 g torkad karljohansvamp. 3 msk svampfond. 1 gul lök. 100 g riven lagrad ost. 1 dl riven parmesanost
Italiensk risotto med Karljohanssvamp

Italiensk risotto med Karljohanssvamp

Rör ner nästan all ost. Tillsätt lökenoch riset och låt det fräsa med under omrörning. Späd med hönsbuljongen lite då ochoch rör om
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Blanda i smör, ostoch parmesan och servera den härliga risottonmed lite extra riven parmesan på toppen
Risotto med kallrökt lax (mjölkfri)

Risotto med kallrökt lax (mjölkfri)

Vänd ned den mjölkfria parmesanostenoch smaka av risottonmed salt och peppar. Istället för parmesanost så använder jag den mjölkfria hårdosten från Violife och den är riktigt bra