Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra. Risotto. Lägg upp fläsket på hushållspapper när det är alldeles krispigt så blir du av med överflödigt fett
Garnera risottonmedfänkålsdill och rostade brödkrutonger. Smaka av med salt och peppar, lägg i en matsked smör och den rivna parmesanosten, rör om ordentligt
Tillsätt fänkål, skaldjur och grädde till risotton. Ansa fänkålen och skär i tunna skivor. Tillsätt resterande buljong lite i taget tills riset är krämigt men med ordentlig kärna
) med favoriten fänkål och tomat. Knappt någon undervisning utan fullt fokus på avhandlingen med empiriinsamling runt om i Europa och en massa skrivande
Fortsätt tills risotton är al dente. Börja ös med fonden en slev i taget på medelvärme. Smaka av salt och peppar, ta bort risotton från värmen, rör i en klick smör samt parmesan, låt  risotton vila under lock ett par minuter
Stekt till en god risotto, grillad till en bit ja lax (ja. Ugnsbakad lax medfänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo med laxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
Servera risottonmedfänkålen och extra riven parmensan. Det händer rätt ofta att de får bli körsbäret på toppen på mina maträtter, som till citronrisotton jag lagade igår
Fräs lök, vitlök, fänkål, svamp och ris i olivolja i en gryta. Jag ska inte ta åt mig äran för allt, för det är alltid min man som gör risotton här hemma