Vänd nu ner riset, höj värmen något och rör så att riset blandar sig väl med löken så att det känns torrt, detta kallas rostning och gör att riset lättare absorberar buljongen och smaker
Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
Blanda sist ner hackad gräslök och små spenatblad (eventuellt lätt förvällda). Skölj och skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i 2 cm långa bitar
God och lättlagad helgmiddag utan så mycket krusiduller. Ja, jag vet att jag är lätt insnöad på kryddorna från The Spice Tree, men jag tycker ju att de är så goda och användbara
Tillsätt lite olja så att det blir lättare att mixa. Medan du lagar risotton så tar du ut butternut squashen från ugnen, stjälper ned i en kastrull eller bunke och mixa med stavmixer