Risotto lätt recept

Risotto - klassisk med kantareller

Risotto - klassisk med kantareller

Vänd nu ner riset, höj värmen något och rör så att riset blandar sig väl med löken så att det känns torrt, detta kallas rostning och gör att riset lättare absorberar buljongen och smaker
Risotto med färskost, bacon och ärtor

Risotto med färskost, bacon och ärtor

Risotton kändes "lättare" med lite färskost i. Syrlig färskost lättade upp på ett perfekt sätt så det kan jag verkligen rekommendera att blanda i
Risotto med svamp

Risotto med svamp

Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
Risotto med sparris och spenat

Risotto med sparris och spenat

Blanda sist ner hackad gräslök och små spenatblad (eventuellt lätt förvällda). Skölj och skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i 2 cm långa bitar
Trattkantarell risotto

Trattkantarell risotto

Vill man göra det på färska kantareller på hösten så kan man ju bara steka upp dem lite lätt och lägga i risotton
Risotto

Risotto

Risotton är mycket lättlagad och passar perfekt både till middag och lunchlåda. En lättlagad kycklingrätt med toner av jordnötter
Risotto med musslor

Risotto med musslor

Risotto är gott och lätt att variera. Vill man göra risotton litet festligare kan man blanda i både räkor och krabba
Risotto

Risotto

Risotton är mycket lättlagad och passar perfekt både till middag och lunchlåda. En lättlagad kycklingrätt med toner av jordnötter
Risotto med ugnsbakade majskycklingbröst

Risotto med ugnsbakade majskycklingbröst

God och lättlagad helgmiddag utan så mycket krusiduller. Ja, jag vet att jag är lätt insnöad på kryddorna från The Spice Tree, men jag tycker ju att de är så goda och användbara
Risotto med saffran

Risotto med saffran

Så fort ni ser att risotton håller på att torka ut så häll i mer buljong, fortsätt så i ca 14-18 minuter, beroende på hur länge ert ris behöver lagas