Om den är för kall avstannar tillagningen av riset. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Supermysigt men också väldigt kallt. Födelsedagsmiddagen bestod av en krämig och god risotto med smak av sparris och kantarell, så himla god kombination
Koka rödbetorna tills de är mjuka och skala dom - enklast at göra under rinnande kallt vatten. Vi köpte hem ett gäng svartkålsblad för ett tag sedan och en del av dom hamnade i denna smaskiga risotto
Sila av och skölj i kallt vatten. Den ska vara varm och redo att hällas i omgångar i risotton. Lämna inte risotton under koktiden, det är lätt att den bränner i botten
Rör ner blandningen i risotton och tillsätt resten av spenaten. Servera portionsvis med risotto, grönsaker och sist brynt smör med hasselnötter och hyvlad parmesan
Risotto i min smak skall var al dente, krämig och lös. Jag gillade verkligen det senaste numret av Glorian Ruoka & Viini, det fanns förvånansvärt många recept som tilltalade mig, en favorit blev nog risotto med jordärtsskockor
Gör gärna mer risotto än vad som går åt, resterna smakar väldigt bra dagen efter också - även kallt. Det lönar sig att göra en äkta italiensk risotto även om det tar lite längre tid än att bara koka ris, det är fantastsikt gott
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen. Risotton gjorde jag med rapsolja i stället för olivolja, därav den lite gulare färgen och smaken blev lite nötig