Risotto kall recept

Höstig risotto med sparris och kantareller

Höstig risotto med sparris och kantareller

Supermysigt men också väldigt kallt. Födelsedagsmiddagen bestod av en krämig och god risotto med smak av sparris och kantarell, så himla god kombination
Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto400 g kantareller 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök 4 msk olivolja 350 g carnaroliris (eller arborioris) 3 dl torrt vitt vin ca 1,5 l hönsbuljong 50 g smör, kallt 100 g parmesanost, riven 2 msk neutral rapsolja salt peppar
Risotto med svartkål och marinerade rödbetor

Risotto med svartkål och marinerade rödbetor

Koka rödbetorna tills de är mjuka och skala dom - enklast at göra under rinnande kallt vatten. Vi köpte hem ett gäng svartkålsblad för ett tag sedan och en del av dom hamnade i denna smaskiga risotto
Höstig risotto

Höstig risotto

Öser man med kall buljong stannar man upp kokningen av riset varje gång och kärnan blir rå. I fredags blev det höstig risotto
Krämig risotto  med sparris

Krämig risotto med sparris

Sila av och skölj i kallt vatten. Den ska vara varm och redo att hällas i omgångar i risotton. Lämna inte risotton under koktiden, det är lätt att den bränner i botten
Vegetarisk risotto

Vegetarisk risotto

Rör ner blandningen i risotton och tillsätt resten av spenaten. Servera portionsvis med risotto, grönsaker och sist brynt smör med hasselnötter och hyvlad parmesan
Så skall det vara och därmed risotto!

Så skall det vara och därmed risotto!

Risotto i min smak skall var al dente, krämig och lös.  Jag gillade verkligen det senaste numret av Glorian Ruoka & Viini, det fanns förvånansvärt många recept som tilltalade mig, en favorit blev nog risotto med jordärtsskockor
Kycklingfilé med italiensk risotto och sparris

Kycklingfilé med italiensk risotto och sparris

Gör gärna mer risotto än vad som går åt, resterna smakar väldigt bra dagen efter också - även kallt. Det lönar sig att göra en äkta italiensk risotto även om det tar lite längre tid än att bara koka ris, det är fantastsikt gott

Valborgsmeny

Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Helstekt oxfilé med kantarellrisotto och rödlöksmarmelad. Låt kallna. Kantarellrisotto. Servera med klyftpotatis, sallad och en god kall sås