Risotto fond recept

Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Krämig risotto med räkor och citron

Krämig risotto med räkor och citron

Koka upp vatten och fond i en kastrull på spisen eller i en glaskanna i mikron. Sjud risotton sakta på svag värme under omrörning
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar). 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad
Risotto med kräftor

Risotto med kräftor

Koka upp vatten och fonden i en annan kastrull och håll det varmt. Låt det koka tills riset är mjukt och risotton är krämig och fin
RISOTTO MED SOJABÖNOR, SPARRIS OCH RÄKOR

RISOTTO MED SOJABÖNOR, SPARRIS OCH RÄKOR

Risotto var, innan jag hade lagat det första gången, något jag var lite rädd för att laga. Men efter att gjort risotto några gånger så har den rädslan försvunnit helt
Risotto med champinjoner och bacon

Risotto med champinjoner och bacon

Risotto är ju inte bakning, men nu är det så att jag efter mycket funderande bestämt mig för att även låte er ta del av några av mina favoritrecept även i den här kategorin
Risotto con funghi

Risotto con funghi

Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härligt krämiga risotton med lite extra riven parmesanost på toppen
Risotto med svamp, bacon och timjan

Risotto med svamp, bacon och timjan

Jag brukar använda vanlig fond eller tärning, bara det är en jag gillar. jag bara älskar min traktörpanna till risotto
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga risotton med lite extra riven parmesan på toppen
Ugnsbakad risotto med köttfärs

Ugnsbakad risotto med köttfärs

ca 1,2-1,4 l grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning). 400 g köttfärs 200 g champinjon 1 gul lök, hackad 1 vitlök, hackad 1 peperoncino 400 g passerade tomater 4 dl arborioris 1 schalottenlök 1 dl vitt vin ca 1,2-1,4 l grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning) 2 ägg 1 dl parmesanost, färskriven 250 g mozzarella, skuren i tärningar ströbröd smör olivolja salt svartpeppar bakplåtspapper
Krämig risotto med Tomat och Chevre

Krämig risotto med Tomat och Chevre

När risotton ser lite grötig ut och fonden har kokat bort tar du i lite mer och rör igen. Ta i så mycket fond att det smakar, men inte allt för mycket
Risotto med svamp och färskost

Risotto med svamp och färskost

Koka upp vatten och fond. Tillsätt ev mer vatten för att få en krämigare konsistens på risotton. Servera risotton i djupa tallrikar