Risotto Express. 200 g Arborio-ris, eller annat ”risottoris”. 2 dl ruccola eller babyspenat. Välj rice/risotto och ställ in kokaren på 8 minuter. 200 g Arborio-ris, eller annat ”risottoris”. 2 dl ruccola eller babyspenat
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Rör ner blandningen i risotton och tillsätt resten av spenaten. Servera portionsvis med risotto, grönsaker och sist brynt smör med hasselnötter och hyvlad parmesan
Fräs babyspenat och vitlök hastigt i olivolja och servera kycklingen med risotton. Risotto är alltid gott och det blir inte sämre i sällskap av den här goda kycklingen
Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar. Hacka dillen, dela babyspenatbladen på mitten. Låt frysta räkor rinna av i ett durkslag (så att inte det tinade "isvattnet" följer med till risotton) om du har valt frysta räkor
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
färsk babyspenat. Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen, spara den till risotton
Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. "Krämig risotto av musselbuljong, fänkål, en gnutta saffran och massor av goda skaldjur