Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
Risotton går lika bra att göra med karljohansvamp eller annan svamp. 2 dl avorioris. 2 dl avorioris. Finns det något härligare än att gå ut i skogen och plocka kantareller
3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 3 dl arborioris eller avorioris
4 dl avorioris. Skala och hacka lök och vitlök, och fräs i smör utan att det får färg. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills det börjar få färg
Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, med svamp och saffran