Hemma sent. Hungrig. Mat nu. Rota runt. Ut kommer risoni från skafferiet, spenat och räkor från frysen. Tjoff, tjoff, drygt en kvart senare är det klart
Här har jag gjort en risoniotto med svamp och mjukstekt lök – allt i en gryta för minimal disk. Vi åt risoniotton med grönsallad, en ruska färsk timjan och morötter som fått gå i ugnen med olivolja, salt och timjan på hög värme tills de fått fin färg men fortfarande är lite krispiga i mitten
Köttbullar med krämig risoniotto. När småttingarna var nykläckta och ytte-pytte-små, och långt innan den här bloggen existerade, provade vi att få en matkasse hemlevererad vid dörren
Mina föräldrar åt det till anka och jag till risoniotto. Hur nöjd är man inte när man cyklat hem, slitit av sig regnkläderna, bytt till torra brallor (eftersom regnbyxorna tydligen inte tål göteborgsregn) och sen konstaterar att "jag behöver då minsann inte gå utanför dörren något mer idag"
Risoniotto med trattisar. Vill du göra dig till riktigt ordentligt - och det vill du ju självklart - serverar du risoniotton med portvinskokt steklök (recept comin' up