Riso ris recept

Il riso freddo di Titti

Il riso freddo di Titti

Scolare il riso e sciacquarlo sotto acqua corrente in modo da raffreddarlo ed eliminare l’amido. Eliminare l’acqua in eccesso strizzando leggermente il riso e aggiungerlo nella ciotola assieme a tutti gli altri ingredienti
Arancini di Riso: italienska risottobollar fyllda med mozzarella

Arancini di Riso: italienska risottobollar fyllda med mozzarella

Och risotto, det kan bli det här. Upprepa tills allt ris är använt. Det är nästan så att jag tycker att arancini är godare än själva risotton, så jag gör med glädje alldeles för mycket risotto för att säkra mig en dos till mina arancini dagen därpå
Torta di riso

Torta di riso

Fyllningen den här gången är ris, så det är en ganska matig efterrätt. Lägg detta, sockret, mandlarna och en nypa salt i rismjölken
Italiensk ristårta / Torta di riso

Italiensk ristårta / Torta di riso

Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Risotto agli asparagi

Risotto agli asparagi

Aggiungere il riso e farlo tostare a fiamma media per un paio di minuti. Quando il riso sarà quasi cotto, mantecare con il Parmigiano Reggiano e il burro
Orken

Orken

Insalata di riso con gamberetti. Koka riset al dente i saltat vatten och spola hastigt av med kallt. skålen med ris, tillsätt salladsärtor och oliver
Risotto con radicchio

Risotto con radicchio

Aggiungere il riso e farlo tostare a fiamma media per un paio di minuti. Quando il riso sarà quasi cotto, mantecare con il Parmigiano Reggiano e una spolverata di noce moscata
Risotto con patate

Risotto con patate

Aggiungere il riso e farlo tostare a fiamma media per un paio di minuti. Quando il riso sarà quasi cotto, mantecare con il Grana Padano e il burro
Ris med kött och russin (Riso con carne e uvetta)

Ris med kött och russin (Riso con carne e uvetta)

I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Torta di riso

Torta di riso

Lagom till andra advent har jag gjort en gammal favorit Torta di risoristårta på italienska. Kanske fungerar det även att göra den med grötris, men det har jag ännu inte testat

Torta di Riso (risgrynspudding)

Rör ihop äggen, sockret och citrusskalen och blanda ned riset. Häll i risblandningen. Koka riset i mjölken tillsammans med kanelstången under omrörning i ca 20 minuter. 3 dl avoriris

Minestra di riso - Rissoppa

Jag har fuskat lite och använt mig utav en färdig köpt minestrone som jag blandat med ris för att göra det snabbare eftersom vi alltid har lite tid på oss om vardagskvällarna