Scolare il riso e sciacquarlo sotto acqua corrente in modo da raffreddarlo ed eliminare l’amido. Eliminare l’acqua in eccesso strizzando leggermente il riso e aggiungerlo nella ciotola assieme a tutti gli altri ingredienti
Och risotto, det kan bli det här. Upprepa tills allt ris är använt. Det är nästan så att jag tycker att arancini är godare än själva risotton, så jag gör med glädje alldeles för mycket risotto för att säkra mig en dos till mina arancini dagen därpå
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
200 g ris. 200 g ris. Det här receptet har jag fått av Angela. Hon har jobbat länge inom modebranschen men har bevarat alla traditioner från sin uppväxt i en jordbrukarfamilj
Aggiungere il riso e farlo tostare a fiamma media per un paio di minuti. Quando il riso sarà quasi cotto, mantecare con il Parmigiano Reggiano e il burro
Aggiungere il riso e farlo tostare a fiamma media per un paio di minuti. Quando il riso sarà quasi cotto, mantecare con il Parmigiano Reggiano e una spolverata di noce moscata
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Lagom till andra advent har jag gjort en gammal favorit Torta di riso, ristårta på italienska. Kanske fungerar det även att göra den med grötris, men det har jag ännu inte testat
Rör ihop äggen, sockret och citrusskalen och blanda ned riset. Häll i risblandningen. Koka riset i mjölken tillsammans med kanelstången under omrörning i ca 20 minuter. 3 dl avoriris
Jag har fuskat lite och använt mig utav en färdig köpt minestrone som jag blandat med ris för att göra det snabbare eftersom vi alltid har lite tid på oss om vardagskvällarna