Min vän klarar små mängder laktos och därför kunde jag använda ett vassleisolat som innehåller extremt lite laktos, mindre än 1 g per portion, men om du vill går det bra att hoppa över proteinpulvret och istället ha i ca 2 msk mjöl som tex rismjöl eller bovetemjöl
**Du kan använda annat mjöl, tex rismjöl, sojamjöl, fullkornsmjöl osv. Du kan variera kryddningen i dem efter din smak och du kan även använda annat mjöl om du inte har tillgång till bovetemjöl som jag använt
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Vill man göra den lite mildare så blanda i lite havremjöl eller extra rismjöl. 50 g ca 1 dl rismjöl. 230 g durramjöl spar ca 40 g till utbakning ( eller bovetemjöl om man är van med det ). 50 g ca 1 dl rismjöl. 230 g durramjöl spar ca 40 g till utbakning ( eller bovetemjöl om man är van med det )
Vispa ett ägg i en skål, häll lite bovetemjöl i en annan (går ta det mjöl man vill. majsmjöl, rismjöl osv) och i en tredje kokosflingor som man blandar med 1 msk olja och lite salt
Skär snitt i bröden och strö valfritt mjöl över (jag hade rismjöl). T ex så är det bovetemjöl i originalreceptet och jag är inte överdrivet förtjust i bovete (men jag håller på att lära mig att bli van vid smaken)
2 dl Tre mix = (lika delar vitt rismjölbovetemjöl och gult majsmjöl) se om mjöl. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
2½ dl ljust bovetemjöl. 2½ dl rismjöl. 2½ dl ljust bovetemjöl. 2½ dl rismjöl. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Jag bytte ut mjölet mot havre- och rismjöl, hade i kesella i bullsmeten vilket gör dem väldigt saftiga och tillsatte även lite proteinpulver så att de ska mätta bättre samt öka proteininnehållet
Du som bor i Uppsala hittar rårismjöl - och de flesta andra ingredienser - på Tant Gröns Skafferi i Håga, men de flesta ingredienser i övrigt hittar du också i vanliga butiker eller hälsokostaffärer
Det blev med Sempers FinMix i går då jag varken hade Durramjöl eller rismjöl hemma. Vi tål Provenas havre – byt ut mot t ex bovetemjöl om du inte tål havre
rismjöl till utbakning. rismjöl till utbakning. 2 dl bovetemjöl. 2 dl rismjöl. 2 dl bovetemjöl. 2 dl rismjöl. Igår kväll testade jag något som jag gått och klurat på väldigt länge