mixa lätt / eller blanda 115 g mandel, 2 dl havregryn, 1,5 dl rismjöl, 150 g urkärnade dadlar, 1 msk dadelsirap, 125 g kokosolja och 1 tsk vaniljpulver. Blanda ca 3 dl bär (jag använde blåbär och hallon) med 1 msk potatispulver, rivet skal av 1 citron och 1 tsk vaniljpulver. 1,5 dl rismjöl
Smörj lätt, och mjöla med lite rismjöl t ex. 3 kylskåpskalla äggvitor1 krm salt1½ dl ljust kokosblomssocker eller ljust rårörsocker1 msk kakao200 g vit choklad3 äggulor3 dl vispgrädde1 dl citroncurdvalfri garnering - jag tog färska hallon och blåbär, samt kumquats, och serverade också extra bär vid sidan omVispa äggvitorna med saltet till ett fast skum
Blåbär och citronkaka (glutenfri, mjölkfri, sockerfri). Strö ut några frysta blåbär på botten av formen och blanda försiktigt in resten av de frysta blåbären i smeten
Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Lägg i några blåbär i varje form och fyll på med smet tills ¾ av formarna är fyllda
De här väldigt goda blåbärsmuffinsarna/cupcakes gjorde jag för några veckor sedan. Men jag valde helt neutrala eftersom jag ville att blåbären skulle få ge smaken