Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter. Hacka gul lök och paprika i små bitar, och grovriv moroten. Häll av spadet från champinjonerna och blanda det med vatten till 4 dl
Du kan själv blanda ris och linser efter eget tycke, eller bara ta en rismix. När jag var i Stockholm nyligen, för att mysa och umgås med yngsta dottern som hade en ledig dag från sitt pluggande, gick jag som vanligt till Hötorgshallen (som f ö håller på och bygger om och är ett enda stor kaos) och Pierias livs
Barnen smakade rismixen men tyckte den va stark men åt iaf Halloumi som dom gillar. Men däremot är jag väldigt förtjust i rismixen, kikärtsbollarna & pastan
Ät den med råris, rismix, quinoa, canihua, couscous eller bulgur. Plötsligt hade jag ju både en påse tinade Herrgårdsgrönsaker och en påse tinade kikärtor som jag måste använda
Till röran serverades det rismix (som för övrigt såg betydligt trevligare ut i okokt tappning. Halloween har förvisso redan passerat, men den här vegetariska röran med pumpa och morötter kan man faktiskt äta vilken dag som helst, så det får bli veckans vegetariska tips
Koka rismixen. Finhacka persiljan och blanda den med riset. Smaka av med balsamdressing. Lägg upp på en tallrik och toppa med körsbär eller hackade aprikoser
Servera med pressad potatis, eller ännu enklare,färdig rismix. Värm kasslern på det sätt du föredrar. Kokt eller stekt det spelar ingen roll, det är en smaksak
Låt riset svalna och lägg till ett uppvispat ägg, salt o peppar efter smak, gör sedan valnötstora bollar av rismixen (det blir lättare med fuktiga händer)