På botten i kastrullen bildas också en mycket omtyckt riskaka som kallas för ”tah-deeg”. Berberisbär – ”zereshk” – är ett annat syrligt bär man gärna använder som smaksättare och dekoration på t ex ris
Jag kör på Majskakor nu istället för riskakor här hemma och dessa från Garant var riktigt goda. De smakar ungefär som popcorn men nästan ännu godare och så är de tunnare än riskakor
Hälsofördelar med vegetarisk kost. Vilka hälsofördelar finns det med att äta en vegetarisk kost. Glutenfria och vegetariska falaflar med krispiga pistaschnötter
Har man tur får man en knaprig och god riskaka i botten på kastrullen, när man lagar den här rätten. Det som gör rätten så speciell är den syrliga och friska torkade limen, jag gillar den brytningen ofantligt mycket
Kokos-kycklingwok med ris. Riskakor med avokado. En smaksensation där sött möter krispigt. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Hyllan därunder så har vi pasta, ris, såser, pastaplattor, nudlar, potatismos. I nästa sektion och bakom den dörren så har vi överst kryddor, buljonger, Coloritsoja, bröd, knäckebröd, kex och riskakor
Den senaste tiden har det ju i media varnats för ris i olika former. Jag har hittills använt en hel del rismjöl när jag bakar, men får väl försöka minska på det och använda mer av annat mjöl i stället
Jag har kommit på en ny underbar topping att ha på riskakor. Marinerad lax med ris, koreansk sallad, tamaridressing och självklart deras hummus som alltid ingår
Riskakenördar se hit. Har ni sett de nya riskakorna som dykt upp i affärerna. Jag är ett riktigt riskake-fan (perfekta till mellanmål eller bara när man är sugen på något krispigt