4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
När vi åt soppa hemma i mitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
Servera tillsammans med hemmagjord saftsås eller en klick grädde. Sonen letar febrilt efter allt som har med Minecraft att göra och min dotter är på Barbie-jakt som heter duga
Servera direkt ur formen med sylt, kompott eller saftsås. Häll grötris, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter
Min gäst på fredagen poängterade att hon tyckte det var godare än risgrynspudding. Serverade med jordgubbssylt, men man kunde haft saftsås till, eller någon roligare bärsås, om man ville vara lite chic och nydanande och förvandla en klassisker till något lite ballare
Ät grötenmed mjölk, socker och kanel, eller med sylt eller saftsås. Täck över med lock eller aluminiumfolie och sätt in iugn 175° i ca 2 timmar. Vill du göra risgrynspudding häller du upp gröten i en skål när denhar stått i ugnen i 1 1/2 timme, blandar i 1 uppvispat ägg perportion gröt och smakar av med lite socker
Servera med sylt eller saftsås. Skålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen. Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin