4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
God fortsättning. Hoppas ni alla hade en underbar julafton igår. Min var magisk, med julfrukost hemma hos mig och sedan resten av dagen hemma hos min mosters familj
Rör ihop gröt, vispgrädde, ägg, socker, salt och kardemumma till en jämn smet. Låt risgrynspuddingen svalna något och servera med jordgubbssylt och vispad grädde
Vispa tre ägg och en dl mjölk eller grädde i en stor bunke. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev
Blanda samman den kalla gröten med ägget, sock- ret och fröna från vaniljstången. 1 ägg. 1 ägg 1–. Det låter kanske inte så himla spännande med pudding
Vispa upp äggen och grädden och rör ned detta i gröten. Och en risgrynspudding med saftsås är en verkligt god gammaldags rätt, som inte får glömmas bort
När vi åt soppa hemma i mitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
Lägg gröten i en bunke och blanda i kokosröra, strösocker, russin, ägg och vispgrädde. 4 ägg. Börja med att göra såsen, så den hinner kallna före servering
Gammaldags risgrynspuddingIngredienser. Servera risgrynspuddingen med hallonsylt. 1 sats risgrynsgröt (recept längst ner)3 äggrivet skal av en citron Riv citronen och vispa upp äggen. 3 ägg
Vispa ägg och socker poröst och rör ner i gröten. 3 ägg. Häll grötris, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter
Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin. Man kan utesluta ägg om man är allergisk för detta, Annars vispar man ut äggen i mjölk innan man häller över den i riset
När man åt middag hos farmor så fick man också alltid efterrätt och då gärna bärpaj med hemgjord vaniljsås, manna- eller risgrynspudding eller maizenapudding