Risgrynsplättar recept

Risgrynsplättar med vanilj

Risgrynsplättar med vanilj

Ingredienser Portioner. ca 15 plättar 500 g färdig risgrynsgröt 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 dl hackad sötmandel 2 ägg ev
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar

En rätt så snabblagad lunch som alla tyckte om. Risgrynsplättar. 500 g färdig risgrynsgröt, gärna ur ”plastkorv”
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar

500g risgrynsgröt (1 korv). 1 mellanstort ägg. 1 dl vetemjöl. 0,5 dl mjölk

Blomkålspizza och risgrynsplättar

Risgrynsplättar. tisdag, den 1 march 2016, kl. 21. 25. Blomkålspizza och risgrynsplättar. Har rensat massa tidningar och hittade recept på så goda och ovanliga maträtter
Plättlätt

Plättlätt

Risgrynsplättar. Julen går ju lite ut på att hinna servera så mycket mat på så kort tid som möjligt. Alltid lagas det för mycket och vi vet inte riktigt vad vi ska göra med resterna
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar

"Återvinning" av mat är både smart, miljövänligt och ekonomiskt. Med återvinning menar jag inte kompostering, utan att göra nya maträtter av resterna från tidigare middagar

Risgrynsplättar

Servera gärna risgrynsplättarna med bacon, lönnsirap och blåbär. Här är en annan enkel matlösning. De blir goda, även om jag väljer att göra dem lite större än i receptet

Risgrynsplättar

Blanda gröten med mjöl och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Bryn matfett i en stekpanna och klicka i smeten

Risgrynsplättar med vanilj

Blanda risgrynsgröt med vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver, hackad sötmandel, ägg och eventuellt 2 msk socker

Risgrynsplättar

Tyvärr ingen bild, men det får vi väl hoppas kommer längre fram. ) Receptet är Tina Nordströms och är väldigt populärt hos vår 3-årige son