Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Häll över risblandningen i formen och lägg på persilja. Jag gjorde så god kyckling idag. Jag har skrivit ned receptet nedan inklusive vad jag tänker ändra till nästa gång
Häll upp risblandningen på ett fat och dekorera med rostade pinjenötter och hackad persilja. Min svägerska som är från Libanon lagade en gång en rätt som var fantastiskt god
Smörj en gratängform lätt och häll ned risblandningen. Strimla kasslern och strö över risblandningen. Koka upp vattnet och lägg i den strimlade purjolöken samt smula ner buljongtärningen och sist i med riset, låt koka på svag värme under lock 10 minuter
En egen utveckling av receptet som jag gör är att blanda i hälften av såsen i räk- och risblandningen för att få smaken att blomma ut och jag brukar faktiskt göra lite extra av såsen för den är så god