Här kommer alltså min tolkning av Janesh Vaidyas champinjonbiffar med gult ris. Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
Koka riset enligt anvisningar. 1 portion ris. Stek upp qournbitarna (som här används istället för kyckling) och häll på såsen, låt småputtra några minuter
När riset är klart och grytan redo så är det bara att servera och njuta. Många tycker att det är tråkigt att inte kunna äta "vanlig husmanskost" när man är vegetarian, dock tycker jag att man kan göra sina husmansrecept med en tvist
Servera medris eller quinoa och sallad. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Vill du att gratängen ska räcka till fler serverar du potatis och kanske någon vegetarisk korv till. Om du inte äter mjölkprodukter överhuvudtaget hoppar du över mozarellan och använder något grädd- och mjölkalternativ av havre, ris eller soja
Kanske förknippar man ordet vegetariskmed något negativt, eller helt enkelt tråkigt. Servera gärna som den är, eller med lite ris för en extra matig currytallrik
Vegetariska biffar/fritters med zucchini och broccoli. Broccolifritters är krispiga biffar med grönsaker, matiga nog att äta som de är eller goda som en del av en större middag med fler tillbehör