Ris brunsås recept

Kåldolmar med gräddsås

Kåldolmar med gräddsås

Det bästa av allt är nog att mosa potatisen i brunsåsen och äta med lingon till sist. 1 vitkålshuvud 1 tsk salt per liter vatten 2 dl kokt ris 400g blandfärs 1 1/2 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 1/2 dl mjölk 2 msk smör 1 msk sirap Sås. 2 dl kokt ris
Kåldolmar

Kåldolmar

Grädda i 20 min i 200° CServera med lingon, kokt potatis och brunsås. kalla, kokta, mosade potatisar (eller 1 dl kokt kallt ris)
Kålpudding

Kålpudding

Blanda köttfärsen med det avsvalnande riset och tillsätt mjölken med kryddor och salt. Servera kålpuddingen med kokt potatis, brunsås och naturligtvis lingonsylt
Pannbiffar smaksatta med ajvar relish

Pannbiffar smaksatta med ajvar relish

Vi åt ris och brunsås till biffarna. Vegetariska och med fisk. Vegetariska grönsaksbiffar. Pannbiffar är lätta att göra och kan smaksättas på en hel del olika sätt
Gallo pinto alá Costa Rica

Gallo pinto alá Costa Rica

Idag slängde jag och mamma ihop denna en ris- och bönblandning med stekta kokbananer, äggröra och färska tomater toppad med färsk koriander
Kåldolmar...

Kåldolmar...

Såsen gör jag lite olika när jag gör brunsås. 1 kålhuvud400 g köttfärs,blandfärs1 dl kokt kallt ris½ riven gul löksalt, vitpeppar, svartpeppar, aromat2,5 dl mjölkSirapTa ut 8 fina "kålhuvenlöv" och koka i 7 min
Kåldolmar

Kåldolmar

Grädda i 20 min i 200° CServera med lingon, kokt potatis och brunsås. kalla, kokta, mosade potatisar (eller 1 dl kokt kallt ris)
Alltid lika populär

Alltid lika populär

Potatis, ris, pasta, quinoa, bulgur eller en matig sallad. Tomatsås, brunsås, gräddsås, svampsås, tzatziki eller bara vanlig skysås
Mina 10 bästa veganska matlagningstips

Mina 10 bästa veganska matlagningstips

För i den bor det en dov tomatsmak som du garrat vill ha i nykokt bulgur, ris eller pasta. Få mustighet med en klick Marmite i grytan, brunsåsen eller när du gör fejkon

Kyckling i röd curry

Servera med ris. Gillar ni det här, kanske ni också gillar khao na gai, kyckling i brunsås. Väldigt viktigt att göra en grop i riset, så man rymmer all sås