Salamichips > Kryddsmöret >Marinerad fläskfilé till fyra personer600 g fläskfilé3 msk tabasco chipotle1 msk whisky (gärna rökig bourbon men det hade vi inte hemma så det blev den kända ripan istället)Salt och svartpepparAnsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor
1 msk whisky (gärna rökig bourbon men det fanns inte hemma så det blev den kända ripan istället). Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan)
2 skivor späck som täcker varsin ripa. Grytstekt ripa2 ripor (à 350–400 g), plockade och urtagna 2 skivor späck som täcker varsin ripa steksnöre salt och peppar smör till stekning 1 gul lök 1 purjolök, använd bara en bit av det gröna 1 morot 100 g rotselleri 3 dl rött vin 1,5 dl vatten 5-6 enbär, krossade 1 kvist timjan 1 lagerblad
Vi hade testat chokladglögg och Ripa Chili och Peppar tidigare på kvällen. Som jag berättat om tidigare hade jag bjudit in mina vänner till en stor glöggprovsmakning i söndags
Köttet i sig är mörkt och ganska rött, det har en smak som ligger lite åt vilt och tangerar åt lever uppblandat med lite vilt-köttsmak – någonstans mitt emellan hjort och ripa med viss syra från marinaden