Rimmat vitlök recept

Rimmad grillad torskrygg med smoked BBQ sås, bladspenat och vitlökscreme

Rimmad grillad torskrygg med smoked BBQ sås, bladspenat och vitlökscreme

fräs löken och vitlöken i olivoljan och vänd ner tomatpuren. Vitlökscremen. 1msk Olivolja1st Röd lök, finhackad1msk Tomatpure2st Vitlöksklyftor, finhackade200g Krossade tomater med chili1dl Chilisås4msk Smoked ribs glace2msk Brun farinHavssaltTabasco, några droppar efter egen smak2dl nävar bladspenatVitlökscreme. 2dl Grekisk yoghurt2st Vitlöksklyftor, pressade2msk Olivolja1msk RödvinsvinägerHavssaltSåhär kan man göra. 2st Vitlök. 2st Vitlök
Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta

Lågtempstekt rimmat sidfläsk med en härligt krämig tomatpasta

Fräs tomaterna med vitlöken och lite olja i en kastrull, ta ut köttet från ugnen och ta ur det ur formen med timjan, häll grädden med grönsakerna ner i pannan med tomaterna och lägg i buljongtärningen, låt det puttra i några minuter,
Rimmat fläsk med löksås

Rimmat fläsk med löksås

Blanda ihop med vitlök, olja, vinäger. 5 vitlöksklyfta, pressad. 500 g rimmat fläsk. 1 Koka potatis i lättsaltat vatten
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Rimmad Kyckling med Currywok och vilda Bananer

Rimmad Kyckling med Currywok och vilda Bananer

Såsen till gjorde jag av Majonnäs, Yoghurt, Grädde, riven Vitlök och Havssalt. Rimmad fågel Jag har under åren här nere i Turkiet, testat att rimma kött på lite olika sätt
Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos

Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos

Parmesangremolatan bestod av hackad mandel, parmesan, rivet citronskal, vitlök och persilja. 4Ingredienser4 torskryggar1 dl hackad, färsk persilja1 dl grovhackad mandel1 vitlök solo (motsvarande ca 3 klyftor)1 dl riven parmesan1 citron, skaletsalt, peppar0,75 dl smält smörInstruktionerSätt ugnen på 150 gr. 1 vitlök solo
Rimmat ankbröst med lökmarmelad

Rimmat ankbröst med lökmarmelad

vitlöksklyfta. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 3 minuter. Ankbröst. Värm vattnet och rör ut saltet. Låt lagen kallna
Rimmat stekfläsk med klyftpotatis

Rimmat stekfläsk med klyftpotatis

Dela potatisen i fyra klyftor och marinera med lite olivolja, vitlök, timjan, salt. Ingredienser för Portioner Portion 4 400 g Gröna ärtor Gröna ärtor 400 g Gröna ärtor 400 g Morötter Morot 400 g Morötter 6 st Potatis Potatis 6 st Potatis 12 st Körsbärstomater Körsbärstomater 12 st Körsbärstomater 2 tsk Grönsaksbuljong Grönsaksbuljong 2 tsk Grönsaksbuljong (Till båda puréerna) 2 tsk Salt Salt 2 tsk Salt (Till båda puréerna) 600 g Stekfläsk Stekfläsk 600 g Stekfläsk (Rimmat) 200 g Philadelphiaost Philadelphiaost 200 g Philadelphiaost (Till båda puréerna) Lägg till på inköpslistan Ingredienserna har lagts till på din inköpslista. Markera alla 400 g Gröna ärtor Gröna ärtor 400 g Morötter Morot 6 st Potatis Potatis 12 st Körsbärstomater Körsbärstomater 2 tsk Grönsaksbuljong Grönsaksbuljong (Till båda puréerna) 2 tsk Salt Salt (Till båda puréerna) 600 g Stekfläsk Stekfläsk (Rimmat) 200 g Philadelphiaost Philadelphiaost (Till båda puréerna) Lägg till på inköpslistan
Rimmad torsk med vitvinssås, grön sparris och krossad vitlökspotatis

Rimmad torsk med vitvinssås, grön sparris och krossad vitlökspotatis

Skummig vitvinssås smasatt med rökt fläsk2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 3 dl fiskbuljong (eller musselbuljong) 2 dl vitt vin 3 dl grädde 50 g smör 1 citron rökt sidfläsk (varmrökt, svålen) olivolja. Vitlökspotatis600 g potatis 2 klyftor vitlök 200 g smör
Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

Rimmad pilgrimsmussla med mascarponekräm och pesto

Mixa basilikan med vitlök och pinjenötter. 15 stora basilikablad, 20 g pinjenötter, 1 liten vitlöksklyfta, 30 g parmesanost, salt, peppar, olivolja av bra kvalitet. 1 liten vitlöksklyfta
Rimmad kyckling med örtbearnaise

Rimmad kyckling med örtbearnaise

Låt lök och vitlök sjuda några minuter i vinägern. 1 st vitlöksklyfta. Dela kycklingen i 2 halvor. Salta dem på köttsidan och lägg dem i en plastpåse med köttsidan uppåt