Rimmat vin recept

Rimmad torskryggfilé

Rimmad torskryggfilé

Häll på vatten så de täcks och lägg ner en buljongtärning samt vitt vin och pudra med lite vitpeppar
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Vintips. Här rekommenderar jag ett vin med frisk fruktsyra. Ett annat mycket prisvärt Chardonnay-vin jag nämnt förut är Vicar's Choice (2188) från Nya Zeeland
Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

Blanda vatten, ättika, vin, kummin. 1 dl vitt vin. 1 dl vitt vin. Här kommer en rätt som helt klart är en av årets absoluta favoriter
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar. Beurre blanc1 dl torrt vitt vin 1,5 msk vitvinsvinäger 2 schalottenlökar, finhackade 250-300 g smör, rumstempererat 1 knippe gräslök, finskuren citronsaft, färskpressad salt
Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

1 dl vitt vin. 1 dl vitt vin. Alltså, vart denna helgen tog vägen har vi ingen aning om. Fredagen kom, vi gav oss iväg med tåget till Falkenberg och bloggträffen vi längtat efter flera veckor och plötsligt var det söndag och vi satt i Guns fräsiga sportbil på väg hem igen
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Skala dom , skär i skivor och häll på vitvinsvinägern. Vi drack vin till detta, rött vin. Varför då rött vin
Rimmat oxinnanlår "tapas style"

Rimmat oxinnanlår "tapas style"

Sautera löken mjuk i smöret, tillsätt vinet och låt löken koka mjuk under lock på svag värme. Dela de kalla potatisarna och lägg en sked lökkräm på varje, toppa med tunna skivor rimmat innanlår samt lite friterad purjolök
Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Rimmad fläsklägg med lingonchutney

6 6 rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g) 1 gul lök 1 äpple 1 paket frysta lingon (à 225 g) 2 lagerblad 2 hönsbuljongtärningar Lingonchutney 2 dl socker 1 paket frysta lingon (à 225 g) 1 paket frysta tranbär (à 225 g) 1/2 dl rött vin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rimmad torskrygg med vinbräserad fänkål, sojabönspuré, syrad lök och laxrom

Rimmad torskrygg med vinbräserad fänkål, sojabönspuré, syrad lök och laxrom

Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g