morötter, persiljerot, selleri, palsternacka…. Rimmad oxbringa med pepparrotssås är ju gott som fan. Det här är det klassiska svenska sättet att koka rimmad oxbringa
Bind samman, 1 bit purjolök, 1 liten stjälk selleri, 2 kvistar timjan, 1 kvist persilja och 1 lagerblad till en bukett, med bindgarn eller lägg i en påse av gasväv. 4 rimmat sidfläsk. 1 liten stjälk selleri
Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Västerbottenost, selleri och äpple är ju oftast bra kompisar med vilt och så även i detta fallet, några kokta kalla potatisar och blomkål fyllde ut salladen bra
Fräs vitpeppar, morot, lök och selleri i smör och olja, lägg ner i lergrytan och lägg steken ovanpå. ca 100 g rotselleri, fint hackad. ca 100 g rotselleri, fint hackad
Skala och ansa lök, morot och selleri och skär dem i bitar. 1 bit rotselleri. 100 g rimmat sidfläsk. 1 kg oxkött av innanlår smör, olivolja 1 gul lök 1 morot 1 bit rotselleri 1 msk vetemjöl 1 vitlöksklyfta 1 flaska rödvin 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 purjolök 1 msk tomatpuré 2 tsk kinesisk soja 100 g rimmat sidfläsk salt och malen vitpeppar 8 steklökar 100 g färsk champinjon 1 msk vetemjöl färsk timjan smör och olja, till stekning
Till salladen kokte vi quinoa, lät den svalna av och blandade ner tillsammans med ärtorna och en stjälk selleri i grönsalladen som vi hade över från kvällen innan
Tillsätt morot och selleri och fräs några minuter. Skala och skär ner rotselleri i ca 3x3 cm stora bitar. 100 g rotselleri. 100 g sidfläsk, rimmat. 3 färska lökar (eller en knippe salladslök) 1 klyfta vitlök 100 g haricots verts 1 huvud broccoli 1 litet huvud blomkål 3 morötter 100 g rotselleri 100 spetskål 100 g sockerärter 50 g bladpersilja 3 msk olivolja 1,2 l grönsaksbuljong 1 dl vitt torrt vin 3 msk kycklingfond 1 dl smetana 100 g sidfläsk, rimmat 4 msk lönnsirap 1 dl färsk persilja, hackad