Rimmat salladslök recept

Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Lägg fläskläggen i en kastrull, lägg i kryddor även blasten av salladslöken. Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Jordgubbssallad med rimmad kyckling

Jordgubbssallad med rimmad kyckling

Ansa och strimla salladslöken. 5 st salladslökar. Halvera kycklingen, skölj och torka av den. Blanda samman salt och socker
PORK`N`PRAWNS...en ny favorit!

PORK`N`PRAWNS...en ny favorit!

Toppa med räkorna, cashewnötter, salladslök, färsk koriander och rostad lök. PORK`N`PRAWNS4-6 personer500 gr räkor med skal250 gr äggnudlar Santa Marias wok noodles var super1 röd chili, hackad1 dl sweet chilisås2 msk asiatisk fisksås1 lime, rivet skal samt saften1/2 msk sesamolja1 msk japansk soja200 gr rimmat sidfläsk1/2 purjolök1 morot1/2 ast suger snaps ca 125 gr1 lite klyfta vitkål, ca 100 gr1 broccoli ca 250 grRapsolja till stekningGarnering. 1 dl hackade cashewnötterFinstrimlad salladslökRostad lökFärsk korianderGör så här
Yakisoba med sidfläsk och shiitake

Yakisoba med sidfläsk och shiitake

400 g färskt eller rimmat sidfläsk (inte rökt). 4 salladslökar. 250 g äggnudlar 400 g färskt eller rimmat sidfläsk (inte rökt) 1 stor klyfta vitkål 2 klyftor vitlök 100 g shiitake 1 morot 4 salladslökar neutral rapsolja, till stekning 2 tsk finhackad färsk ingefära 2 msk picklad ingefära
Bao bun med hoisinfläsk

Bao bun med hoisinfläsk

Fyllning500 g skivat lätt rimmat sidfläsk utan svål 0,5 dl hoisinsås, extra till servering 1 msk sesamolja 1 tumstor bit ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 0,5 gurka, tunt skivad 6 salladslökar, tunt skivade 1 dl jordnötter, finhackade 1,5 dl majonnäs sriracha
Studentbuffé - recept och tips

Studentbuffé - recept och tips

Vänd ner pasta, paprika, salladslök och ruccola i blandningen. 6 salladslökar, strimlade. 6 salladslökar, strimlade
Rödkokt sidfläsk

Rödkokt sidfläsk

Hacka salladslöken och skär ingefäran i tunna skivor (behåll skalet på). 500g rimmat sidfläsk. 2 salladslökar. 500g rimmat sidfläsk. 2 salladslökar
Lamm med kantarellsås

Lamm med kantarellsås

Hacka salladslöken. 6 potatisar 2 morötter 100 g sockerärter 2 salladslökar bakplåtspapper 1/2 tsk malen ingefära salt peppar smör Kantarellsås. 100g rimmat, tärnat sidfläsk 2 finhackade scahlottenlökar 200 g färska kantareller 1 msk smör 1 msk farinsocker 2 msk balsamvinäger 1 hönsbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 2 msk grädde sojakulör 2 tsk maizena Gör såhär. 2 salladslökar bakplåtspapper. 100g rimmat
Lax förrätt

Lax förrätt

Salladslök, ett par stycken. Salladslöken. Skär salladslöken i strimlor på längden. Avsluta med att garnera med gari, salladslök och korianderblad
Rafute – långkokt fläsk från Okinawa

Rafute – långkokt fläsk från Okinawa

Lägg också ner ett litet knippe salladslök och en ingefära (stor som ett ägg) tunt skivad. Härom veckan var jag i London på en fyradagars sake-utbildning (ja den japanska risbrygden) och hann även med att avverka ett antal måltider på asiatiskt tema
Signature, Awesome, and Fusion Bao

Signature, Awesome, and Fusion Bao

Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

3 färska lökar (eller en knippe salladslök). 100 g sidfläsk, rimmat. 3 färska lökar (eller en knippe salladslök) 1 klyfta vitlök 100 g haricots verts 1 huvud broccoli 1 litet huvud blomkål 3 morötter 100 g rotselleri 100 spetskål 100 g sockerärter 50 g bladpersilja 3 msk olivolja 1,2 l grönsaksbuljong 1 dl vitt torrt vin 3 msk kycklingfond 1 dl smetana 100 g sidfläsk, rimmat 4 msk lönnsirap 1 dl färsk persilja, hackad
Ernst Ängamatsoppa

Ernst Ängamatsoppa

3 Färska lökar (eller en knippe salladslök). 100 g Sidfläsk, rimmat. 100 g Haricots verts. 1 Huvud broccoli
Fläskpastrami med avokadosalsa

Fläskpastrami med avokadosalsa

Ansa och finhacka salladslöken. 2 salladslökar. Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfiléerna och dela dem på hälften