Rimmat rågmjöl recept

Kolbotten med Messmörduppa

Kolbotten med Messmörduppa

Om Du använder rimmat fläsk, hoppa över saltet här. Kolbottensmet 1 dl Grovt Rågmjöl (Kornmjöl i original, men jag använde lite grövre mjöl) 1 Ägg ( Ingår inte heller i originalet, men det blir lättare att steka ) Grädde och Mjölk till en tunn pannkakssmet ( Samma här, grädde är mitt tillägg för en godare kolbotten) Messmörduppa 250 gr Färskt Sidfläsk ( Rimmat i original, men det blir för salt, tycker jag) Smör 1 burk Gammaldags Messmör 2 msk Äkta Getmese 2 dl Grädde Mjölk Salt och Peppar till det färska Fläsket Skär loss fläsket från svålen
En kanongod blodpalt

En kanongod blodpalt

Njure och ister är orginal men jag använder rimmat fläsk istället. Blod och rågmjöl blandas och får dra minst några timmar
En riktig silverskatt

En riktig silverskatt

rågmjöl. Vänd flundrorna i rågmjöl – mycket godare än andra alternativ tycker jag. rågmjöl. Nu har strömmingen kommit här i inre skärgården
Palt utan potatis

Palt utan potatis

Rimmat fläsk. Rör ner rågmjöl,kornmjöl( kan uteslutas). Blanda mjölk,salt och ägg. Rör sist ner vetemjöl tills du har en fast smet som du kan forma paltar av, mjöla händerna lite så går det lättare

God gröt

Antagligen handlar det om vanligt vitt vetemjöl, men jag funderade på hur resultatet skulle bli om man använde grovt rågmjöl
Blodpudding

Blodpudding

Stek rimmat fläsk eller bacon att servera till. Stek rimmat fläsk eller bacon att servera till. 50 g finhackad rimmat sidfläsk. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. 50 g finhackad rimmat sidfläsk. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. 50 g finhackad rimmat sidfläsk. 3 1/2 dl grovt rågmjöl. 50 g finhackad rimmat sidfläsk. 3 1/2 dl grovt rågmjöl
Blodpudding

Blodpudding

Vispa upp blodet med öl, mjölk eller buljong och rågmjöl. 500 g grisblod1 gul eller röd lök1 syrligt äpple50 g rimmat fläsk eller bacon50 g smör + smör till stekning3 1/2 dl grovt rågmjöl2 msk sirap1/2 krm malen nejlika1 krm malen kryddpeppar1 tsk finstött mejramSalt, pepparSätt ugnen på 200 grader. 50 g rimmat fläsk eller bacon. 3 1/2 dl grovt rågmjöl

blodpalt

Rör ner rågmjölet. Recept. Ingmarie G Regnér. ons, 2013-09-04 16. 42. 90min. (0). Koka upp vatten i en stor panna. Tillsätt salt 2 msk
Ölandskroppkakor

Ölandskroppkakor

 Det jag minns bäst var att jag fick stå och steka massor av rimmat fläsk och lök på ett stort stekbord
Stekt strömming med dillmos

Stekt strömming med dillmos

Vänd i rågmjöl kryddat med salt och peppar. Med tanke på hur gott det är äter vi stekt strömming alldeles för sällan
Ungstrull

Ungstrull

1 dl rågmjöl. Ca 400 g rimmat fläsk. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten (37°). Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och så mycket ingredienser och mjöl att degen släpper bunken

Rågmjölssoppa

Låt denna rågmjölsvattenblandning stå framme i 2 dagar. Koka sedan upp 1 liter vatten med buljong och tillsätt grönsakerna och rågmjölsvattnet

Från grunden: Blodpudding

Servera med rårörda lingon och/eller apelsinbitar samt stekt bacon eller rimmat fläsk. 350 g fint rågmjöl (cirka 6 ½ dl). 350 g fint rågmjöl (cirka 6 ½ dl)

Blodpalt

Forma paltar och fyll med rimmat fläsk. Blanda samman blod och rågmjöl, och låt det svälla några timmar eller över natten

Ugnstrull

1 dl rågmjöl. 400 g tärnat rimmat fläsk. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten (37°). Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och så mycket mjöl att degen släpper bunken